Internationaal certificaatexamen Nieuwgrieks

Beheers je al aardig goed de Griekse taal? Dan is dit misschien iets voor jou. Door deel te nemen aan dit examen krijg je een uitstekend beeld van jouw vorderingen in de Griekse taalvaardigheid en kan je gericht verder leren. Wie het examen op niveau B2 met goed gevolg heeft afgelegd, kan zonder bijkomende taaltest toegelaten worden aan een Griekse universiteit.  Wie het certificaat op niveau C1 haalt heeft voldaan aan de toelatingseis voor het verwerven van een baan bij de Griekse overheid. Vrijwel jaarlijks kan je dit examen afleggen in Gent. Wanneer je voor een bepaald niveau alle onderdelen (luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid, vanaf B2 ook het taalgebruik) met voldoende resultaat hebt afgelegd ontvang je een internationaal erkend certificaat met daarop de vermelding van het niveau en het behaalde resultaat (goed, zeer goed of uitstekend). Het is niet ongewoon dat iemand voor sommige vaardigheden (bijvoorbeeld lezen en schrijven of spreken en luisteren) verder gevorderd is dan het behaalde certificaat aangeeft. Je slaagt voor een onderdeel vanaf 13/25 van de punten.

Het examen wordt ingericht door het Kentro Ellinikis Glossas (Centrum voor de Griekse Taal) te Thessaloniki en wordt erkend door het Griekse Ministerie van Onderwijs, Onderzoek en Religieuze zaken.

Ook dit jaar worden dit taalvaardigheidsexamen Grieks georganiseerd in examencentrum 32003 op de locatie Het Perspectief - Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs, Henleykaai 83, 9000 Gent, voor alle niveaus: A1 (kinderen, jongeren en volwassenen), A2, B1, B2, C1 en C2. Klik hier voor meer informatie over dit examen, inschrijvingsprocedure, nut, examenvoorbeelden, studiemateriaal en organisatie.

Examengeld niveau's A1, A2 en B1: 63 euro, niveau B2,C1 en C2: 73 euro.

Dit jaar kunt u inschrijven tot en met 24 maart 2019.

Website van het Perspectief: https://hetperspectief.net/


 .
free counters
sinds december 2009