Griekse taallessen - Grieks voor op reis

Geregeld starten nieuwe lessenreeksen Grieks voor op reis, bij voldoende interesse van minstens 10 deelnemers. De cursus omvat 10 lessen van 2 uur, op maandagavond. De lessen zijn vooral gericht op het spreken en het zich kunnen verstaanbaar maken tijdens een verblijf in Griekenland. Zowel nieuwe cursisten als cursisten die de reeds gevolgde lessen nog eens willen overdoen, zijn van harte welkom.

We starten vanaf het begin met het Griekse alfabet in les 1. In de daaropvolgende lessen wordt telkens een minimaal, maar noodzakelijk, stukje spraakkunst behandeld. Doorheen de hele cursus wordt voldoende aandacht besteed aan het lezen van Griekse zinnen en het oefenen van een correcte uitspraak. Alle cursusteksten zijn telkens vertaald naar het Nederlands zodat je in principe weinig zelf moet noteren. 

Het is niet de bedoeling om zinnen van buiten te leren maar wel om je als toerist met handige eenvoudige zinnen en uitdrukkingen te kunnen behelpen, bijvoorbeeld bij het vragen naar de weg, iets bestellen in een restaurant, een hotel reserveren, inkopen doen, naar een museum gaan, vragen waar de bushalte is of hoe laat de boot vertrekt enzovoort.

Met een basiswoordenschat en een beetje grammaticale kennis kan je al gemakkelijk contact leggen met de Griekse bevolking in hun eigen moedertaal. En dat zullen ze appreciëren!

Meer info bij

- André Delrue (voorzitter Eleftheria Paralias vzw): telefonisch op 050.35.65.05 of per e-mail aan andre@eleftheriaparalias.com  

- Gaby Simoens (lesgever): telefonisch op 0476.45.36.66 of per e-mail aan  grieks@eleftheriaparalias.com


Conversatielessen Grieks

De conversatielessen Grieks zijn vooral gericht op het spreken en het zich kunnen verstaanbaar maken tijdens een verblijf in Griekenland of in een Grieks gezelschap.

Zij die al een goede basis kennis hebben van de taal (niveau 1) en ook zij die een gevorderde kennis hebben van de taal (niveau 2) en deze willen aanscherpen en onderhouden, kunnen hier terecht om de taal te gebruiken in lees- en luisteroefeningen, conversatie oefeningen en dialogen met de bedoeling om een vlotte uitspraak te bekomen en hun kennis aan woordenschat uit te breiden. Een belangrijk deel van de grammatica wordt eveneens met oefeningen herhaald.

Meer info bij Gaby Simoens (lesgever): telefonisch op 0476.45.36.66 of per e-mail aan  grieks@eleftheriaparalias.com

 .
free counters
sinds december 2009